Renklerin Dili

(" RENKLERİN DİLİ")

Renksiz bir dünyada yaşamak nasıl olurdu, düşünmek bile korkunç;denizlerin ağaçların ,gökyüzünün,çiçeklerin hiç rengi olmadığını düşünürsek,hayatımızın anlamı, güzelliği ve keyfi olmazdı.Çevremizdeki bu renk cennetinin ve güzelliğinin farkındayız.
Renkler tüm canlılar için kendilerini ve çevrelerini tanımaları için önemlidir.Özellikle bazı canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için vazgeçilmezdir.
Üzerimizdeki etkisi tartışılmaz.

..........................................................................................

___MAVİ____
Gökyüzü ve denizin rengi. Huzuru temsil eder ve sakinleştirir. Aynı şekilde tabiata ağırlıklı renk olmasından dolayı,yeşil gibi insanı sakinleştirir. Huzur verir ve kişinin gerginliğini azaltır.
Mavi renginin üzerimizdeki etkisi çok fazladır; sakinliğin ve mutluluğun rengi diyebiliriz.
Özellikle açık mavi renkler kişinin iş ve ev ortamında sık olarak kullanması gereken renktir.
Mavinin kan akışını hızlandırdığına inanıldığından,nazar boncuğu da mavidir.
...........................................................................................

___YEŞİL___

Doğanın ve baharın rengidir, insanlar üzerindeki etkisi tartışılmaz.Güven ve huzur verir . Yaratıcılığı körükler, rahatlatıcı özelliği nedeniyle büyük lokanta ve mutfaklarda kullanılır.Yeşil alanlarda insanların daha az mide rahatsızlığı çektiği saptanmıştır.
Ayrıca huzuru ve üretkenliği temsil eder. Güven ve rahatlık veren bir renktir. Yeşil tabiatta hakim olan bir renk olduğu için rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi de büyüktür. Yeşil rengin ağırlıklı kullanıldığı yerlerde üretkenlik artar.
...........................................................................................




___KIRMIZI___

Mutluluğu temsil eder ve kişinin iştahını açar.
Ne kadar parlak olursa olsun,hiçbir renk kırmızı kadar dikkat çekmez.
İnsanların üzerinde canlandırıcı,kışkırtıcı ve heyecan verici bir etki yaratır.Tansiyonu yükseltir,kan akışını hızlandırır.Aşkın ve arzunun rengidir. Kırmızı dolaşım sistemindeki kan akımını hızlandırır. Çocuk eşyalarında bu tonun fazla kullanılması, çocukların mutluluğunu temsil etmesindendir.

...........................................................................................


___PEMBE___

Uyum ,neşe , şirinliğin ve sevginin simgesi.
İnsanları rahat hissettiren ve dinlendiren bir renk.Bu yüzden bazı büyük mağazalar iç dekorda ve pembe üniformalarla dikkati çeker.Pembe özellikle bebeklerin ve kız çocuklarının rengidir.

...........................................................................................

___SARI___

Mutluluğu ve geçiciliği temsil eder. Sarı güneşin rengi olduğu için kişinin günlük hayatına hakim olan renktir. Özellikle açık sarı kişiye huzur verir. Morali bozuk olan kişiler, sarı rengin hakim olduğu ortamlarda kendilerini gevşemiş,hafiflemiş hissederler.

___LACİVERT___

Sonsuzluğu ve otoriteyi temsil eder. İş adamlarının ve firmaların sıkça tercih ettiği bir renktir. Özellikle önemli iş görüşmelerinde tavsiye edilen bir renk tonudur. Lacivert giyen kişiler kendilerini çok daha karizmatik ve inandırıcı hissederler.
Kozmik renk olarak kabul edilir, sonsuzluğu, otoriteyi ve verimliliği simgeler.O yüzden dünyadaki firmaların bir çogu logolarında lacivert rengi kullanır. İnsanların üzerinde başarılı ve güçlü imajı bırakır.
kucaklaşmak
seninle mavinin
serin

sevda taskiran

Şiirle Büyüyen Bir Dünya | http://www.siir.sevdaligul.com