Yalanını Gözlerinden Anladım
Seni tanıdıgımdan beri bana asla yalan söylemediğini biliyordum taki o güne kadar yalanını gözlerinden anladım seni unutacağım dediğinde ,Sana yalan söylüyorsun bile diyemedim çünkü gözlerin hiç görmediğim kadar farklıydı.Bir an önce uzaklaşmak istediğindende belliydi onunda sebebini biliyordum .Yanımda kaldıkça gözlerinin ıslaklıgından belli olan göz yaşlarının dökülmeye başlıyacağının habercisi ilk damlalar gelmeye başlamıştı ve arkanı hiç dönmedin her şeyin üstüne yeminde ederim ki son bir defa dönüp bakmamanın tek nedeni gözlerinden akmasını önliyemediğin o inci gibi dökülen yaşlarındı. Dönüp bir kez baksan gidemiyecektin bir tanem bunu hissediyordum .Bense sanki donmuş gibiydim dur diye bagırmak beni böyle bırakamazsın diye haykırmak istiyordum ama kımıldayamıyordum. Adeta çaresizlikten sanki yeryüzü ayaklarımın altından kaymış karanlıklarda taklalar atarak yuvarlanıyordum yavaş yavaş kaybolan hayalinin arkasından çaresizce baka kalmıştım. Ama anlıyamadıgım tek şeyde sanki hayalin asılı kalmıştı bir türlü kaybolmuyordu ben baktıkça.
Bir an bende ağladıgımı hissettim gözlerimden akan yaşlar yanaklarımdan süzülü yordu o anda gecenin karanlıgında gökyüzüne baktım dizlerimin üstüne yığılarak .Beynimde tek bir soru vardı durmadan tekrarlanan NEDEN ? NEDEN ? NEDEN? Başka hiç bir şey düşünemiyordum kulaklarımda sanki bu soru çınlıyordu durmadan. Gökyüzünün karanlıgında bir anda sanki yıldızlar yavaş yavaş birleşmeye başladı ,Yıldızlar bir birlerine yaklaştıkça yüzünü görüyordum sanki ama sadece gözlerin vardı .Donup kalmıştım yine sadece gözlerine bakıyordum bana bir şey söylemeye çalışıyordu sanki .<<>>diyordu gözlerin bana gök yüzünde.Ben seni her yagmur yağışında hatırlıyacağım canım .Ben seni hep bir birini seven iki kişi gördüğümde hatırlıyacağım bir tanem.Ben seni her gece yanlızlıgımda hatırlıyacagım aşkım.Ben seni kendimi kimsesiz içim buruk oldugunda hatırlıyacağım yavrum.Ben seni aklıma her gelişinde uzaklardada olsa beni çok seven biri var diye her an hatırlıyacağım ruhum. Ben seni senisizliğine her ağlayışımda anacagım bebeğim.
Benseni her nefes alışımda benim için hep var olduğunda hatırlıyacağım ömrüm. BEN SENİ ASLA UNUTMUYACAĞIM YÜREGİMDE SAKLIYACAĞIM SEVGİLİM .......

ömer ilkbahar

Şiirle Büyüyen Bir Dünya | http://www.siir.sevdaligul.com